Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbaski po diabelsku"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Każdą kiełbaskę pokrój na 2 lub 3 kawałki. Musztardę wymieszaj z olejem na gładką pastę, natrzyj nią kiełbaski, przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej 3-4 łyżkami wody lub rosołu, przykryj folią aluminiową i piecz w 170°C przez 30 minut.
Umyj, oczyść i pokrój paprykę, chili (bez nasionek!), pomidory, seler, cebulę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Warzywa wrzuć na rozgrzaną oliwę, wlej ocet i dodaj wszystkie przyprawy. Duś na małym ogniu 20-30 minut. Zmiksuj na gęsty sos.
Do sosu włóż upieczone kiełbaski (jeśli sos jest za rzadki, wkrusz do niego miękisz z 1 kromki pieczywa razowego). Przemieszaj, by sos pokrył kiełbaski (ewentualnie posyp ulubionym serem). Wstaw do piekarnika i zapiekaj kolejne 15 minut w 170°C.Źródło: Naj