Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Ziemniaki i seler oczyść, obierz i zetrzyj na tarce z gwiazdkowymi otworami. Lekko odciśnij na sitku i dokładnie wymieszaj. Do masy wbij jajka, wsyp mąkę i przyprawy. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do ciasta. Ponownie wymieszaj. Masa powinna być lekko wilgotna.
Na rozgrzanym oleju usmaż placuszki. Osącz je na ręczniku papierowym. Po 2 placuszki przełóż plasterkiem sera. Ułóż na blasze. Dociśnij i podpiecz przez kilka minut w 180oC. Mozzarellę zetrzyj, szynkę pokrój w paseczki i pod koniec pieczenia posyp nimi placuszki. Podawaj udekorowane koperkiem.Źródło: Naj