Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsy z makaronem po włosku"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Kajzerkę moczymy w mleku. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Marchewkę i cukinię kroimy w drobną kosteczkę.
Do mięsa dodajemy połowę cebuli i czosnku, jajko, odciśniętą z mleka kajzerkę, doprawiamy solą, pieprzem i suszonym tymiankiem, dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy cukinię i marchewkę, mieszamy.
Na rozgrzanym maśle szklimy pozostałą cebulę i czosnek, wlewamy passatę, doprawiamy pieprzem, solą i, ciągle mieszając, gotujemy sos na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Z mięsno-warzywnej masy formujemy rękami zmoczonymi w wodzie niewielkie pulpeciki i gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie.
Makaron przekładamy na talerze, polewamy sosem i wykładamy na niego pulpeciki.
Czas przygotowania 35 minut. Cena porcji ok. 2,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 368 kcal Białko 18 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 45 gŹródło: Rewia