Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluseczki ziemniaczane"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Blachę posyp solą i rozłóż ziemniaki. Wstaw je do piekarnika i piecz w temp. 190°C przez 60 minut. Gdy wystygną, obierz je i przeciśnij przez praskę Następnie dodaj żółtka, parmezan, mąkę, sól i zagnieć. Od ciasta odrywaj mniejsze kawałki i widelcem formuj kluseczki. Gotuj je w osolonym wrzątku, aż wypłyną. Wyjmij, włóż do misy i skrop oliwą.
Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno posiekane cebule i czosnek pokrojony w plasterki. Gdy się zeszklą, dodaj wcześniej pokrojoną paprykę i kawałki pomidorów. Całość dokładnie wymieszaj i duś na wolnym ogniu przez 20 minut.
Podsmażone warzywa dopraw solą i pieprzem. Dodaj kluseczki i wymieszaj. Na wierzchu rozłóż mozzarellę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 200°C przez ok. 10 minut. Gotowe danie wyjmij, posyp świeżą bazylią i podawaj.Źródło: Na żywo