Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe risotto z bobem i cukinią"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź. Bób ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skórki.
Z papryki wykrój gniazdo nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Cukinię pokrój w plasterki.
Paprykę, cebulę i cukinię przesmaż na oleju 15 min. Dodaj pokrojone suszone pomidory i posiekane zioła. Wymieszaj ryżem, bobem i ewentualnie parmezanem. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj risotto udekorowane ziołami.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie