Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne,proste TURCJA
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2766
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2766
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Filet myjemy i mielimy,dodajemy marchew startą na grubych oczkach,jajo,bulke tarta,natke pietruszki,oregano i doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy na jednolita mase.Formujemy male kotleciki i ukladamy na blache do pieczenia .Podlewamy woda,dodajemy ziele i lisc laurowy,delikatnie solimy wode.Wkladamy do nagrzanego piekarnika ok.`180 c i pieczemy ok 20-30 min
W rondlu rozgrzewamy oliwe ,wrzucamy posiekany czosnek lekko przesmażamy,dodajemy teraz cebule i dusimy az cebulka sie zeszkli.Nastepnie dodajemy nasze pomidory doprawiamy sola i pieprzem oraz cukrem,na koniec bazylia i dusimy tak dlugo aby sos sie zredukowal (na koniec polecam dodac lyzke masla dla podbicia smaku)
Wykladamy nasze kotleciki Izmir polewamy sosem ,mozna podawac z ryzem lub jak kto woli