Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem brokułowy z jajkiem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i cebulę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż na rozgrzanym maśle.
Zalej warzywa 1,5 l wody, przypraw solą i pieprzem. Gotuj około 15 minut.
Po tym czasie dodaj rozdrobnione brokuły i trzymaj garnek na ogniu kolejny kwadrans.
Gdy wszystkie będą miękkie, przetrzyj je przez sito lub zmiksuj blenderem.
Na koniec dosyp do kremu odrobinę cukru i wymieszaj ze śmietaną. Każdą porcję posyp poszatkowanym jajkiem, ugotowanym na twardo.Źródło: Kurier TV