Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
2 filety rybne (ja użyłam mintaja, najbardziej go lubię) zmieliłam z dużą cebulą, dodałam jajko, dużo pieprzu, sól, przyprawę do ryb i bułkę tartą. Bułki dałam tyle, aż masa rybna miała konsystencję, która pozwoliła na uformowanie kul, czyli nie była rozpadającą się "ciapką". Z tak przygotowanej masy uformowałam mały "talerzyk", nałożyłam kostkę fety i zalepiłam kolejną porcją masy i doformowałam do kuli. Gotowe kule obtoczyłam w jajku i bułce tartej i smażyłam na oleju z każdej strony, w sumie 8-10 minut. Z podanych ilości składników wychodzi 6 kul. Feta się wspaniale rozpuszcza i nadaje ciekawy smak. Naprawdę polecam!