Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po gruzińsku"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Tuszkę opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Potem podziel na porcje. Na patelni rozgrzej masło, zrumień na nim kurczaka. Przełóż do garnka. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone na kawałki pomidory.
Kurczaka zalej sosem pomidorowym. Dołóż wszystkie przyprawy. Duś na małym płomieniu do miękkości. Danie udekoruj oliwkami, dymkami i plasterkami cytryny.Źródło: Naj