Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z cebulą i oliwkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Mięso opłucz. Wymieszaj 4 łyżki oleju ze sporą szczyptą soli, pieprzu oraz ziół prowansalskich. Dodaj pół łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego. Przygotowaną mieszanką natrzyj udka. Rozgrzej piekarnik do 180 st.
Cebule obierz, pokrój na ćwiartki lub na ósemki. Osącz z zalewy zielone oliwki. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż kolorową cebulą, posyp oliwkami. Podlej winem. Piecz pod przykryciem 45 minut. Zdejmij przykrycie. Dopiekaj jeszcze 15-20 minut.
porcji, czas ok. 90 min; porcja – 340 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety