Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z imbirem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2744
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2744
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na małe kawałeczki. Posyp je solą, pieprzem. Imbir obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Posyp nim kurczaka.
Na patelni rozgrzej olej lub oliwę, wrzuć kurczaka, przysmażaj przez 20 minut z obu stron. Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne, pokrój w paski.
Z patelni zdejmij kurczaka. Wrzuć paprykę, smaż przez 10 minut z obu stron. Dodaj cebulę, przysmaż. Zrób sos. Na talerzu ułóż pokrojoną sałatę, dodaj kurczaka, smażoną paprykę i cebulę. Polej sosem.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień