Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, łatwe, wyśmienite ; )
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Kurczaka kroimy w paseczki. W misce przygotowujemy marynatę z połowy zalewy z pomidorów, kilku łyżek oleju, przyprawy do kuchni włoskiej, soli i pieprzu. Kurczaka w marynacie wkładamy do lodówki na 30 min.
Kurczaka smażymy. Kiedy się zarumieni, dodajemy 7 pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów. Dusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy 7 łyżek śmietany, garść startego żółtego sera oraz małą łyżeczkę ketchupu. Jeśli sos będzie za gęsty dodajemy trochę wody.
Tak przygotowanego kurczaka podajemy z ugotowanym al dente makaronem penne. Gotowe danie można posypać startym serem. Smacznego !