Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kolorowe i pełne śródziemnomorskiego smaku danie.Ostrzejsze smaki złagodzone przez delikatny kuskus.Smak naprawdę mnie zaskoczył.Dla mnie poezja:)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Czosnek obrać i posiekać .Obie cebule obrać i także posiekać.Cukinię pokroić w talarki lub w kostkę.
Oliwę rozgrzać na patelni,podsmażyć czosnek i cebulę z cukinią.Smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty.Dodać paprykę,smażyć przez kilka minut,aż papryka lekko zmięknie.
Posiekać ostrą papryczkę i wrzucić na patelnię do warzyw.Kaszę kuskus zalać osolonym wrzątkiem,przykryć i odstawić na 5 minut.
Pomidory pokroić na połówki,cytrynę na małe kawałki(pestki usunąć). Pomidory i kuskus przełożyć na patelnię.Całość wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać cytrynę,wymieszać.
Danie wyłożyć na półmisek lub talerze,posypać czarnymi oliwkami,pietruszką oraz miętą.