Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Cukinie gotuj 3 minuty w osolonej wodzie. Osącz, przekrój wzdłuż na pół, łyżeczką wydrąż miąższ. Cebule i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, smaż 8 min. na średnim ogniu. Do mięsa przełóż wydrążony miąższ cukinii. Przygotowany farsz przypraw solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.
Dwa pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Rozgrzej łyżkę masła, oprósz mąką, krótko zasmaż na małym ogniu. Podlej 200 ml zimnej wody. Przypraw goździkami, solą i cukrem. Sos gotuj 8 min. na małym ogniu (mieszaj!). Dodaj kostki pomidora, gotuj 5 min. Następnie przetrzyj przez sito, połącz z koncentratem pomidorowym.
Połówki cukinii wypełnij farszem. Przełóż do formy posmarowanej resztą masła, podlej odrobiną wody, piecz 25 min. w temp. 180 stopni. Pozostałe pomidory pokrój na cząstki, dodaj do cukinii po 15 minutach pieczenia. Posyp tartym serem. Danie polej sosem pomidorowym. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.