Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznościowe, choć kaloryczne - raz na jakiś czas...
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Składniki
Makaron obgotować ok. 6 min. w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Odcedzić, zahartować w lodowatej wodzie. Połowę kartonika kremówki ubić na sztywno, dodać mielone mięso, pokrojony szczypior i szynkę. Wymieszać, doprawić na ostro solą, pieprzem, cząbrem i pieprzem kajeńskim. Farszem napełniać muszelki makaronu (najlepiej łyżeczką). Łyżką oliwy wysmarować naczynie żaroodporne, układać napełnione muszelki nadzieniem do góry. Na patelnię wlać pozostałą oliwę (2 łyżki), na zimną wrzucić pokrojoną w półtalarki cebulę, chwilę podsmażać, zasypać makiem, znowu chwilę smażyć ciągle mieszając, zalać pozostałą kremówką. Kiedy sos się zagotuje - zalać muszelki w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać ok. 40 min. w temperaturze ok. 175 st.