Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste danie!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, zostawiając pół szklanki wody z makaronu. Pokrojony szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnie, skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy, aż zmięknie. Odstawiamy do ostygnięcia. W misce dokładnie łączymy oba sery ze szpinakiem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową mieszaninę wrzucamy na rozgrzaną patelnie, wlewamy wodę z makaronu i gotujemy około 3 minut do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i gotujemy jeszcze przez minutę. Na koniec wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, starty parmezan, mieszamy i gotowe.
Smacznego!