Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i latwe w przygotowaniu,smaczne,zawsze sie udaje,malo skladnikow,sycace i aromatyczne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Składniki
Ugotowac makaron w osolonej wodzie(aldente),odcedzić.W międzyczasie przygotować resztę składników: Pieczarki umyć i pokroić, również osuszyć. Krewetki całkowicie rozmrozić, umyć,osuszyc i posolić. Świeże krewetki umyć i posolić. Na sucha patelnię włożyć pieczarki i chwilę podgrzewać, odparowując resztę wilgoci. Wlać 2 łyżki oliwy i smażyć pieczarki krociutko,od czasu do czasu mieszając, aż będą lekko zrumienione,pod koniec posolić.Zdjąć je z patelni i odłożyć na talerzyk. Dobrze rozgrzać tą samą patelnię i wlać 1 łyżkę oleju. Włożyć krewetki i smażyć z dwóch stron, przez około 3 - 4 minuty, w połowie smażenia dodać zgnieciony czosnek i całość zrumienić. Gdyby na początku smażenia na patelni pojawiła się woda z krewetek, odlać ją łyżką stołowa. Na patelnię wrzucic usmazone pieczarki,wlać wino i dodać natkę pietruszki.Całość wymieszać i podgrzać,az polowa wina odparuje. Odstawić z ognia, dodać śmietankę, wymieszać i doprawic sola oraz pieprzem. Gorący makaron wyłożyć do talerzy, polać sosem z krewetkami i pieczarkami, delikatnie wymieszać. Oczywiscie ilosc skladnikow mozna zmniejszyc lub zwiekszyc w zaleznosci od upodoban i smaku.