Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
Kupiłam podgotowane nogi ośmiornicy, one dla mnie nigdy nie są wystarczająco miękkie więc je jeszcze gotowałam w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Na oliwie powoli zeszkliłam posiekaną cebulę, dodałam sardele i chili, a po chwili boczniaki i posiekaną ośmiornicę. Gdy całość się podsmażyła dodałam jeszcze obrane i pokrojone z grubsza pomidory, po chwili sos pomidorowy i kapary. Sól raczej nie będzie potrzebna. Ugotowany makaron wrzuciłam na patelnię z sosem, dodałam parmezan i posypałam całość natką
Smacznego :)