Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsny rarytas w miodzie"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2770
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 742
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2770
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 742
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Składniki
Szynkę umyj i osusz. Głęboko ponacinaj w kratkę. Dżem wymieszaj z miodem, sokiem z pomarańczy, sosem sojowym, cynamonem i olejem. Posmaruj mięso, w nacięcia powtykaj goździki. Odstaw na noc.
Mięso obłóż plasterkami ananasa, przypnij je wykałaczkami. Piecz 2-2,5 godziny w 200°C (przez pierwsze 1,5 godziny pod przykryciem!).
140 min.,350 kcal, 3,70 zł.Źródło: Naj