Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię łączyć różne gatunki mięsa i w tym przypadku również połączyłem dwa gatunki boczek oraz karkówkę. Dodałem do tego trochę dodatków i wyszła bardzo smaczna propozycja obiadowa.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Zaczynamy od krojenia pieczarek na 4 kawałki oraz cebulę w piórka. Jak to zrobimy to dodajemy sól, pieprz oraz zioła prowansalskie.
Mięso kroimy na małe kawałki solimy pieprzymy i odstawiamy na jakiś czas aby odpoczęło i przeszło przyprawami.
Po tym czasie wrzucamy mięso na patelnie na rozgrzany olej i podsmarzamy.
Do podsmarzonego mięsa dokładamy pieczarki oraz cebulę i dusimy pod przykryciem. Sprawdzamy smak i doprawiamy jeśli jest taka potrzeba. Gdy mięso jest już miekkie pieczarki również dodajemy trzy duże łyżki jogurtu mieszmy i dusimy dalej pod przykryciem. W tzw międzyczasie gotujemy pęczak wg przepisu na opakowaniu. Jak pęczak jest miękki to wysypujemy na talerz.
I tak jak na załączonym zdjęciu w środku ustawiamy pęczak obok pęczaka mięso i na koniec układamy listki rukoli. I oto wynik naszego działania. Smacznego