Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z jagodami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
ok. 50 minut
Owoce rozmrozić i przełożyć do rondla, postawić na słabym ogniu. Kiedy woda odparuje, dosypać cukier, gotować dalej, aż do zgęstnienia. Owoce należy nieustannie mieszać, bo lubią się przypalać. Gotowy dżem odstawić do ostygnięcia.
Jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka zmiksować z mlekiem, wodą, mąką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem, wymieszać z białkami. Z ciasta smażyć złociste naleśniki na rozgrzanym oleju.
Gotowe placki układać jeden na drugim, przekładając je przygotowanym wcześniej dżemem jagodowym. Dzieci lubią słodkie, więc można każdą warstwę posypać cukrem pudrem, a górę oprószyć obficiej. Jeśli puder się zbrylił, przesiać przez sitko.Źródło: Twoje Imperium