Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki dla tych, którzy nie lubią na słodko
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Składniki
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, smażymy na odrobinie oleju z dodatkiem soku z cytryny żeby nie ściemniały, siekamy pietruszkę ( grzyby kochają zieloną pietruchę) i dodajemy do pieczarek, dusimy na małym ogniu do odparowania wody. Pod koniec duszenia dodajemy 2-3 łyżki śmietany, jeśli farsz jest zbyt rzadki można dodać łyżkę bułki tartej lub mąki. Odstawiamy do przestygnięcia. Tym farszem smarujemy naleśniki ( nie żałujmy go dwie solidne łyżki na naleśnik ), zwijamy w rulony, układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym żółtym serem, wiórkami masła i resztą zielonej pietruszki. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut. Podajemy gorące z dodatkiem ketchupu lub śmietany według uznania jak kto lubi.