Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny smak!!!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 94
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 94
Składniki
Ser wrzucamy do miski i ugniatamy widelcem. Szynkę kroimy w drobną kostkę. 2 łyżki odkładamy do posypania zapiekanki, resztę dodajemy do sera. Przyprawiamy solą, pieprzem, gałką. Do sera wlewamy ok szklanki sosu beszamelowego (przepis na moim blogu - http://paulinka-to-ja.blog.onet.pl/ w przepisie Klasyczna lasagne).
Masą serową smarujemy naleśniki, zwijamy tak jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Całość zalewamy resztą sosu beszamelowego i posypujemy pozostałą szynką. Zapiekamy 20-30 min w 180 stopniach.