Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki z dzieciństwa, ale w nowocześniejszej wersji.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Ziemniaki ugotować z solą, odcedzić i przepuścić przez praskę. Ostudzić do letniego. W misce uklepać te ziemniaki. Wyjąć 1/4 ziemniaków,na górę i tam wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać serek, sól i zagnieść. Formować wałki i kroić paluszki.
Wrzucać na osoloną wodę, przemieszać. Jak wypłyną to gotować od 3-5 min.Przed wyjęciem, polać kubkiem zimnej wody(przestraszyć).
Na maśle usmażyć tartą bułkę.(jak piana opada, to znak że zdejmować patelnię z pieca) Na słodko paluszki, polać tym masłem i posypać cukrem. Znowu na słono, to do gorącego jeszcze masła dodać suszonej cebulki i szczyptę soli.Można cebulę świeżą usmażyć i połączyć z przyrumienioną tartą bułką.
Do dania pasuje maślanka albo kefir.