Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Cebulę kroimy w paseczki, albo krążki, parówki w plastry, a jabłka w kostkę. podsmażamy kiełbaskę i przekładamy do osobnego garnka. Następnie podsmażamy na złoty kolor cebulę, dusimy ją, a następnie wlewamy bulion i wrzucamy jabłka, gotujemy jakiś czas. Dodajemy do parówek, wlewamy piwko :) i gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy czym kto lubi: vegetą, papryką słodką, pieprzem, bazylią, czubrycą (czasem dodaje chiil, jeśli mam ochotę na ostrzejsze danie). Dobrze jest pokroić jabłka w dość drobną kostkę, wtedy szybciej się rozgotują, można je rozgnieść. Ja dodaję jeszcze 2 łyżki koncentratu, który nadaje potrawie lekko kwaskowy smak i ładny kolor. Smacznego!