Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Składniki
Wydrążoną dynię pokrój na kawałki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 25 min.
Soczewicę zmiksuj z sokiem z cytryny, oliwą i pastą tahini. Stopniowo dolewaj pół szklanki bardzo zimnej wody. Dosyp sól i odrobinę wędzonej papryki, po czym dorzuć upieczoną dynię.
Całość ponownie zmiksuj na gładką masę.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax