Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone pałki z kurczaka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 910
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 910
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Pałki z kurczaka myję i osuszam. Każdą nacinam ukośnie w 3 miejscach. Z pozostałych składników robię marynatę i nacieram nią kurczaka. Odstawiam do lodówki na noc.
Potem układam kurczaka w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piekę w temp. 200°C ok. 35 min. W trakcie pieczenia odwracam pałki i smaruję je resztą marynaty.
Są równie smakowite, gdy upiecze się je na grillu. Karolina Kornacka z OpolaŹródło: Kobieta i życie