Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, wiem! Ruskie to ruskie, a nie jakieś udziwnienia. No, ale co było zrobić, jak pieczarki były w promo i jakoś tak mi się nabrało?!? Powiem wam, że może jakiejś rewelacji, rewolucji też, nie było...ale...ale...jakoś nam posmakowały. I oczywiście Aruś nalepił pierogów (pod spodem podaję składniki na 50-55 sztuk), bo lubi...lubi też mrozić, już niekoniecznie rozmrażać. Kilka dni później była powtórka z tych mrożonych i wiele w smaku nie zmieniły się. Do tego polecam cebulkę podsmażoną na wytopionej słoninie lub boczku, lub na słoninie i boczku. No poezja! Może do Szymborskiej daleko, ale kulinarna to na bank! Bądź jak Sanah...baw się poezją i stwórz nowy wymiar. Tak więc, pod spodem spiszcie sobie co kupić, sobota jest dla Was :P bo ja jutro na krzywy ryj żrę. Tak załapać się mogłem tylko ja :P Ostatnie dni dłuuuugiej majówki trzeba dobrze spożytkować. Lecę, do miłego ;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku (najlepiej dzień wcześniej). Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy pieczarki, smażymy do momentu odparowania wody. Ziemniaki razem z serem i podsmażonymi pieczarkami przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Masę dokładnie wyrabiamy z majerankiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do mąki wlewamy wodę z masłem i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy, przy pomocy szklanki, koła. Na środek każdego układamy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię wody.