Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie wigilijne i nie tylko, pierogi z grzybami i cebulką, tym razem grzyby z zamrażalnika.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
1.Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, wodę . Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką aby nie obsychało. 2.Grzyby wyjąć z zamrażalnika aby lekko odtajały, posiekać dość drobno. . 3.Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone grzyby, sól, pieprz, i smażyć często mieszając aż do odparowania wody. Przełożyć do miski, przestudzić. Można dodać trochę tartej bułki, zależy od konsystencji farszu. 4.Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie zlepić brzegi. 5.Wrzucać pierogi na wrzącą osolona wodę, delikatnie mieszając aby nie przywarły do dna garnka, gotować na wolnym ogniu kilka minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać polane cebulką zrumienioną na oleju.