Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak w ciekawym sosie na kolorowo.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2807
Składniki
Piersi z kurczaka marynujemy przez minimum godzinę w sosie ajvar - 3 - 4 łyżki. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy razem ze zmiażdżonym czosnkiem przez 4 minuty. Dodajemy pozostały ajvar, pomidory z puszki oraz pokrojoną w drobną kostkę cukinię. Doprawiamy do smaku. Gotujemy przez ok. 7 minut.
Zamarynowanego kurczaka układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy przygotowanym sosem. Zapiekamy w średnio nagrzanym piekarniku przez około pół godziny.