Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne skrzydełka"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz, odetnij lotki, połam na dwie części. Oliwę, mieloną kolendrę, curry, sól oraz pikantną przyprawę do kurczaka wymieszaj, wylej do miseczki, posmaruj nią skrzydełka, zostaw (najlepiej na całą noc) w lodówce.
Wlej do rondla olej – tak jak na frytki. Skrzydełka zanurz w zimnej wodzie, obtocz w mące i bułce, wrzucaj do gorącego tłuszczu, smaż 10-15 minut na rumiano.
Kładź na papierowym ręczniku, by osączyć je z tłuszczu. Podawaj na ciepło z dodatkiem sałatek lub pieczonych ziemniaków, albo na zimno z sałatą i innymi przekąskami.Źródło: Dobry Tydzień