Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Mięso pokroić w kostkę (o boku 2cm), podsmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Przełożyć do rondla, dodać warzywa, przyprawy, podlać wodą, dusić do miękkości. Pod koniec dodać zasmażkę.
Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Do masy dodać mąkę, jajka, sól. Wymieszać. Smażyć placki wielkości patelni o grubości 1 cm.
Usmażony placek wyłożyć na talerz, polać mięsnym sosem, złożyć na pół.
Ozdobić keczupem i zieleniną. Smacznego.