Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na placki ziemniaczane każdy ma swój przepis.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 119
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 119
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o cienkich oczkach, przełożyć na sitko i odcisnąć płyn do miski.
Przełożyć do naczynia, dodać jajko, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Z miski z odciśniętym sokiem zlać płyn delikatnie , aby na dnie została skrobia ziemniaczana, którą dodać do masy i jeszcze raz wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Placki powinny być chrupiące. Podawać z śmietaną lub według uznania. SMACZNEGO!