Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na obiad.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Składniki
Wykonanie ciasta ziemniaczanego: Ziemniaki i seler obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Odcisnąć, do masy wbić jajka, wsypać mąkę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulę startą na tarce o małych oczkach. Doprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie farszu: Cebulę na farsz zeszklić na oleju, wymieszać z mięsem, dodać posiekany koperek i ogórki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Wykonanie placków: Na patelni rozgrzać olej, nałożyć łyżką ciasto ziemniaczane, formując cienkie placki. Następnie na górę nałożyć przygotowany farsz, nałożyć na to drugą warstwę masy ziemniaczanej i smażyć około 7-8 minut. Po czym przewrócić delikatnie drewnianą łopatką i smażyć przez 5 minut. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.