Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast tradycyjnych zrazów, możemy przygotować świąteczne danie z soczystych polędwiczek. Mięso jest kruche, delikatne a swoim wyglądem i zamachem leśnych grzybów, przyciągnie każdego gościa.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
1.Grzyby zalewam gorącą wodą i odstawiam na 30 minut. Polędwiczki myję, osuszam, usuwam odstające części i przecinam, wzdłuż ale nie do końca. Rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Na każdej kawałku mięsa układam po dwa paski boczku. Jedną cebulę obieram, kroję w piórka i układam na boczku. Ogórki kroję wzdłuż na 4 części i również układam na boczku.
3. Mięso zwijam w roladę, przekładam do woreczka, szczelnie zamykam i piekę na blaszce w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180 °C. 4. Po upieczeniu kroję w plastry i układam w naczyniu.
5. Drugą cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję namoczone wcześniej grzyby razem z wodą, doprawiam solą oraz pieprzem. Gotuję 20 minut i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i sosem grzybowym polewam polędwiczki.
6. Gotowe. 7. Smacznego.