Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zajadałam się nimi w restauracji, postanowiłam zrobić coś takiego na niedzielny obiad. Gorąco polecam.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Polędwiczki poroić na plastry (ok. 2 cm.), delikatnie rozbić, natrzeć przyprawą do wieprzowiny i wstawć do lodówki.
Większe grzyby kroimy, mniejsze mogą zostać w całości. Na patelni roztapiamy masło i przesmażamy grzybki, podlewamy wodą (ok szklanką), dusimy do miękkości, można dodać pół kostki rosołowej (grzybowej)
Cebulę kroimy w kostkę, paprykę w paseczki, dodajemy do miękkich już grzybów razem ze śmietaną. Doprawiamy do smaku.
Kawałki polędwicy smażymy na oleju, przekładamy do sosu i dusimy jeszcze około 10-15 minut. Na 3-4 minuty przed końcem dodajemy natkę pietruszki.