Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z winną nutą"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Składniki
Mięso umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w kostkę. Wino wymieszaj z musztardą, 1 łyżeczką oleju, tymiankiem i papryką. Marynatą polej mięso, przemieszaj, by pokryła wszystkie kawałki. Naczynie z mięsem przykryj i odstaw w zimne miejsce na przynajmniej godzinę.
Dymki obierz, posiekaj. 1 łyżkę oleju rozgrzej, wrzuć dymki, podsmaż na szklisto. Dodaj do mięsa, znowu je przemieszaj i odstaw. Białą fasolę osącz z zalewy, przepłucz zimną wodą. Zieloną fasolkę wrzuć na wrzątek i zblanszuj. Odcedź. Brzoskwinie pokrój na ósemki. Podgrzej bulion.
Rozgrzej resztę oleju, wrzuć mięso, smaż, aż się zrumieni. Zalej gorącym bulionem, przykryj i duś na małym ogniu około godziny. Wrzuć białą fasolę i zieloną fasolkę, duś kolejne 20 minut. Na koniec dodaj brzoskwinie i śmietanę. Dopraw. Podgrzej tak, by brzoskwinie były gorące.Źródło: Naj