Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna odmiana zwykłych pulpecików mielonych :) Dodatek marchewki nadaje pulpecikom pyszny smak :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podsmażamy delikatnie na patelni posmarowanej odrobiną oliwy z oliwek. Szczypiorek i natkę pietruszki kroimy drobno. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, cebulką, szczypiorkiem i natką pietruszki. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy.
Marchewki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do masy mielonej. Dodajemy otręby lub bułkę tartą, by utworzyła się masa odpowiednia do formowania kuleczek. Formujemy pulpeciki.
Pulpeciki podsmażamy na patelni, następnie podlewamy wywarem z kostki rosołowej/wołowej. Dusimy pulpeciki około 40 minut. Gdy będą gotowe, wyciągamy je i zagęszczamy sos zaczepką z wody i mąki. Wkładamy pulpeciki do sosu i jeszcze 5 minut dusimy. Smacznego! :)