Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z pangi w sosie brokułowym"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Filety rozmroź, opłucz w zimnej wodzie i zmiel razem z cebulą. Dodaj surowe jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Całość wymieszaj.
Do garnka z wrzątkiem wrzuć ulepione z masy i obtoczone w mące pszennej klopsy.
Wyjmij je po 10 minutach, a do wywaru dodaj śmietanę i różyczki brokuła. Gotuj do miękkości, po czym zmiksuj.
Do sosu dodaj sok z reszty cytryny. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Ułóż pulpety na talerzu i polej je sosem.Źródło: Kurier TV