Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
W rondelku rozgrzewamy łyżkę oleju, dorzucamy pomidory z puszki, rozdrabniamy je troszkę widelcem lub łyżką :), dodajemy Vegetę. Gdy pomidory zaczną się gotować dodajemy kostkę rosołową i zalewamy wodą. Gdy woda troszkę odparuje i sos zrobi się gęściejszy- doprawiamy.
Dodajemy przyprawy wymienione wyżej (oprócz soli) w ilościach takich jak podałam lub według własnego uznania. Zdejmujemy sos z ognia. Żeby uniknąć zważenia śmietany np. do szklanki dodajemy łyżkę śmietany i szczyptę soli, mieszamy to dokładnie i dodajemy 2-3 łyżki sosu, mieszamy i tak przygotowaną śmietanę powoli wlewamy do garnka z sosem energicznie mieszając. Sos gotowy! :) Ja dodaję go np. do gołąbków, makaronów, ryżu. Życzę smacznego!