Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Składniki
1 łyżkę maki, 7 g drożdży, 1 łyżkę cukru wymieszać w 125 ml ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia.
40 dkg maki, cukier waniliowy, jajko , 7 dkg cukru, szczypta soli . Wszystkie te składniki wsypać do miski. Dodac wyrośnięte drożdże i ok 375 ml mleka. Wymieszac wszystko i odstawić do wyrośnięcia. Między czasie pokroic jabłka, w kostkę lub plastry , zależy jak kto lubi.
Gdy ciasto wyrośnie wsypać jabłka i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać można z cukrem pudrem. SMACZNEGO !