Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ragout z knedlami szpinakowymi"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Świeże grzyby oczyść i pokrój. Suszone zalej wodą, a gdy zmiękną - odsącz (ale wodę zostaw) i posiekaj.
Na rozgrzanym oleju usmaż świeże grzyby. Zdejmij je z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Dodaj suszone grzyby oraz liść laurowy.
Przesmaż, zalej wodą, w której moczyły się grzyby i duś 10 minut. Dolej śmietankę, przypraw solą i pieprzem. Dodaj usmażone świeże grzyby, wymieszaj.
Przygotuj knedle: szpinak umyj i przelej wrzątkiem. Gdy ostygnie, posiekaj. Bułki pokrój w kostkę i wymieszaj z mąką.
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na maśle. Dorzuć szpinak, przypraw i przestudź. Dodaj do bułek, wbij jajka, połącz. Formuj kule i gotuj w osolonym wrzątku ok. 15 min. Podawaj z gorącym ragout.Źródło: Na żywo