Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu... Nadaje się na codzienny obiad....
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Składniki
Ryż ugotować w wodzie z małą ilością soli (al dente), odcedzić i odłożyć. Na patelni z oliwą z oliwek usmażyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę, dodać kiełbasę, również pokrojoną w kosteczkę i razem smażyć do zarumienienia. Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy i chwilkę jeszcze podsmażać. Całość odłożyć na bok i w naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwy: kiełbaska smażona, następnie ryż i na ryż paseczki żółtego sera, po czym powtarzamy kolejność, tak aby na końcu zawsze był żółty ser. Całość wkładamy do piekarnika na 10 min przy temp. 200 '''' C i gotowe... Życzę smacznego...!!!!