Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kremowe, aromatyczne i bardzo syte risotto z szafranem, pomidorkami i szpinakiem to świetna propozycja na obiad lub kolacje we dwoje.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Oliwę i 2 łyżki masła rozpuścić na patelni. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Wsypać ryż i podsmażyć, aż zrobi się szklisty. Dodać posiekany czosnek i wlać wino. Gotować na bardzo małym gazie, do czasu, aż płyn odparuje. Do gorącego bulionu dodać szafran. Do ryżu wlewać po chochelce bulionu i mieszać do czasu, aż ryż wchłonie płyn. Tak postępować, aż wykorzystamy cały bulion, a ryż będzie miękki i kleisty. Do risotta dodać pokrojone pomidorki, szpinak, parmezan i pozostałą łyżkę masła. Wymieszać i podawać od razu po przygotowaniu. Przed podaniem posypać startym parmezanem.