Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wytrybować kości z kurczaka tak aby powstał duży płat mięsa,poodcinać tam gdzie jest grubiej mięso i pokłaść tam gdzie jest sama skórka, wystające grubsze części poodcinać, z udek wyjąc kości i zemleć te wszystkie obrzynki i cebulę. Wyrobić masę mieloną z dodatkiem przypraw. Na płat mięsa z całego kurczaka rozłożyć mielony farsz. zwinąć ciasno roladę związać w kilku miejscach sznurkiem. Piec w temperaturze 180 stopni 45 min. podawać na gorąco jako danie obiadowe z dodatkiem frytek i surówki lub na zimno jako wędlina drobiowa.