Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki drobiowe z warzywami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Piersi umyć, osuszyć, przedzielić. Przekroić wzdłuż, delikatnie rozbić przez folię, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, obłożyć ziołami. Rozłożyć po plastrze szynki i sera, zwinąć w rulon, wierzch owinąć boczkiem, całość spiąć wykałaczkami. Roladki rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Cebulę obrać, pokroić w talarki. Papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić na duże kawałki. Cukinie umyć, pokroić w plasterki. Cebulę zrumienić na 2-3 łyżkach oliwy, dodać pomidory z puszki, zioła, sól, pieprz, 1 płaską łyżeczkę cukru, koncentrat. Chwilę dusić, dodać cukinię i kawałki papryki, wymieszać, ponownie kilka minut poddusić, przełożyć do naczynia żaroodpornego z roladkami.
Roladki z warzywami wstawić na ok. 30 min do piekarnika nagrzanego do ok. 190oC. Dekorować ziołami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium