Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z papryką"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Składniki
Papryki umyj i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój na długie paseczki. Szczypior umyj, odłóż 4 najdłuższe gałązki. Mięso delikatnie rozbij. Bułkę wymieszaj z papryką, czosnkiem, oregano i kurkumą. Posyp kotleciki.
Na każdym ułóż po kilka pasków papryki, posyp pokrojonym szczypiorem, zawiń i zepnij wykałaczkami. Zraziki podsmaż na oleju, by się delikatnie zrumieniły.
Ajwar lub pastę pomidorową rozmieszaj z cukrem, szczyptą soli i pieprzu. Dolej szklankę wody i zalej zraziki. Wrzuć resztę papryki, listki i ziele, duś na patelni pod przykryciem ok. 30 minut.
Zraziki wyjmij i zawiąż na każdym kokardkę z połowy gałązki szczypioru. Sos wymieszaj ze śmietaną. Polej mięso. Podawaj na obiad z ryżem na sypko lub jako przystawkę z bagietką.Źródło: Naj