Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna ryba zamknięta w chrupiącej panierce przykryta pysznym warzywnym sosem. Doskonała na ciepło jak i na zimno.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Składniki
Filety polewamy sokiem z cytryny. A następnie po kolei panierujemy. Najpierw w mące. Następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem.
A na końcu w bułce tartej.
O panierowane ryby smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor z obu stron i odstawiamy do przestygnięcia.
Na patelni podsmażamy warzywa: oczyszczonego i pokrojonego w pół paseczki pora, obrane i starte na tarce o grubych oczkach marchewki i pietruszki oraz dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Warzywa dokładnie mieszamy i lekko podsmażamy, a następnie podlewamy niewielką ilością wodą i dusimy do miękkości. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy wówczas do nich przecier pomidorowy i keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do momentu utworzenia nam się warzywnego sosu.
Usmażoną rybę kroimy na kawałki, połowę ryby układamy na dnie przeźroczystego naczynia, na to wylewamy połowę warzywnego sosu.
Na sosie układamy pozostałą część ryby, którą pokrywamy resztą warzywnego sosu. Potrawę możemy podawać na ciepło jak i również na zimno. Smacznego !!!
;-D