Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodko-pikantne żeberka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 790
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Żeberka opłucz starannie. Jeśli chcesz, możesz je podzielić na porcje. Papryczki chili umyj, oczyść z pestek i drobno posiekaj.
Do garnka wlej 1,5 litra zimnej wody, dodaj łyżeczkę soli, sporą szczyptę pieprzu, cukier, ocet winny, posiekane papryczki i otarte liście tymianku. W przygotowanej zalewie umieść żeberka i gotuj je przez 60-70 minut, aż zmiękną (mięso będzie lekko odchodzić od kości). Ugotowane żeberka wyjmij i schłodź.
Z keczupu, musztardy, 5 łyżek oleju, szczypty słodkiej mielonej papryki oraz soli i pieprzu do smaku przygotuj glazurę. Obgotowane żeberka obtaczaj w glazurze, ułóż na ruszcie, grilluj około 15 minut.
czas ok. 120 min; porcja – 510 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety