Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zapiekanka. Łatwa i szybka w przygotowaniu. Stworzona według mojego pomysłu. Polecam :-)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, potem go odcedzić i przepłukać zimną wodą i pozostawić na sicie do obcieknięcia wody. Kukurydzę odcedzić z wody. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce. Przygotować sos "pomysł na zapiekankę z szynką": do rondelka wlać śmietanę i wodę oraz wsypać proszek na sos, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek, następnie doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Potem jeszcze gotować na małym ogniu przez 1 minutę, mieszając od czasu do czasu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron, na to warstwami paprykę, kukurydzę, szynkę i polać to gotowym ciepłym sosem. Zapiekać w piekarniku przez 25 minut w 180oC. Następnie wyjąć i posypać startym serem i jeszcze raz zapiekać przez 5 minut. Wyjąć zapiekankę z piekarnika i już można jeść. Najlepiej smakuje ciepła. SMACZNEGO!!!